Tags

, , , ,

First things first: give-away

Vorige week hadden we het over de liefde voor Cotton & Steel, fantastisch om te lezen dat die liefde gedeeld is! Wij hopen dat Liesl Goossens haar hartje kan ophalen in de stoffen en patronen en de resultaten met ons deelt ūüôā Hou de blog zeker in het oog, want heel binnenkort mag je weer een leuke give-away verwachten!

Charlie/ Harley

Out of the blue was het daar, een ‘lumineus’ idee voor dat Harley-patroon. ¬†Mijn winterse¬†Harleys worden vaak gedragen, maar met de zon in het verschiet…¬†Al dat zwart en wit, het moet maar eventjes gedaan zijn. Enter kleur en experiment!

voorbereiding

Want misschien kan die hals wat lager en… oh ja, wat meer cleavage mag ook, hmmm nog een knoopje? Enfin, we zien wel, hier met dat schetsboek!¬†Ik zag zusterlief al met haar ogen rollen: ‘Wat ist, gaat ge weer freestylen?’. Ja, een klein beetje maar… beloofd!

Ik koos voor een geweven viscose van Free Spirit gecombineerd met een achterpand in viscosetricot. ¬†Het voorpand is gevoerd met ultrafijn en glad Hilcokatoen. De geweven viscose¬†is heel soepel, als je die met een te zware stof dubbelt, heb je een tentje aan. –In principe kan je alles met alles voeren, maar daarom is niet elke combinatie een goed plan. Hou de stoffen eens tegen elkaar en laat ze over elkaar glijden om te zien hoe ze zich ‘als duo’ gedragen. Meestal zie je¬†onmiddellijk of ze combineerbaar zijn.-

Charlies

Ik voorzag¬†de Harley van¬†een¬†halssplitje¬†zoals bij¬†de Charlies (hierboven 2 exemplaren van zoon 1) van Zonen09, een insnijding van een 15 cm in mijn geval. De split naaide ik bovenaan met enkele steekjes toe, zo ontstaat er een soort van keyhole. Zedige cleavage dus… Enkel¬†het voorpand is gevoerd, dus het in elkaar zetten was even foefelen, maar het kwam helemaal goed! De Grote-Communistische-Leiderspose krijg je er gratis bij.

Charley

Tussen de teken-, werk- en knutselbeurten door las ik een leuke post van Rachel*, mijn (C)Harley¬†was net klaar op dag 1 van Me-Made-May!¬†¬†De bedoeling is om tijdens de maand mei zo vaak mogelijk zelfgemaakte kleding¬†te dragen. Tot nu toe lukt me dat best goed! Ik probeer minstens een paar keer per week wat genaaid te krijgen… Hoe zit dat bij jou? Hoe vaak draag jij je eigen naaisels? Of naai je vooral voor de kinders?

*(Trouwens een toffe madam om te volgen, die Rachel, grote smile bij haar schrijfsels zoals deze recensie.)