Tags

,

voorFOR ENGLISH CLICK HERE

Hoe zit het in jouw naaikamer? Bij mij is dat meestal een behoorlijk slagveld, met stapeltjes patronen, stoffen-op-de-todolijst, hoopjes groot & klein gerief en waar is nu weer die verlengkabel gebleven? Ik vind altijd alles terug, zenne… uiteindelijk.
Nu de lentekriebels hier genadeloos toeslaan, wordt het hele huis 5 jaar na de verbouwingen volledig ‘ontrommeld’. En mijn ateljeeke was eerst aan de beurt…

Een tripje naar de Ikea en vele uren laten zag het er al behoorlijk anders uit. Een nieuwe grote lamp, een coiffeursbakje, een pitslamp die overal op past… Kleine aanpassingen, groot gemak!

na1

Een dag of twee later nam ik de patronen en boeken onder handen. Voorlopig kreeg ik nog geen aha-erlebnis over de losse patronen, ideeën zijn altijd welkom! De stapels Ottobres, LMV’s, Burda’s, Knip’s en obscure titels geraakten gesorteerd. Ik wilde wel de Ikea-eenheid doorbreken met wat persoonlijk bricoleerwerk. En zo geschiedde.

GO

Ik had nog een paar potjes Mod Podge rondslingeren waar ik ooit eens iets mee ging doen. Tijd om het plakkerige spul uit te testen. Het is supergemakkelijk in gebruik en je kan er eindeloos mee variëren; het is op bijna elk soort oppervlak aan te brengen. Pinterest puilt uit van de Mod Podge maaksels, niet te doen wat mensen er allemaal mee beplakken: van simpele doosjes over meubels tot zelfs schoenen.  I love it!GO1

Met wat papier en potlood tekende ik de contouren van de tijdschrifthouder uit 1 stuk. Zorg voor extra stof om over de bovenste randen te plooien, dus extra ‘naadwaarde’ voor de openingen.
G3go2

Het geheel goed van lijm voorzien en de stof er strak overspannen. Met een behangrollertje en/ of vingers kan je alle blazen en oneffenheden wegrollen. Een tweede laag erover, laten drogen en klaar!

go5

Het enige wat nog ontbreekt zijn mooie labelhouders, de originelen bleken veel te flexibel om opnieuw te gebruiken. Met wat chance vind ik een paar metalen schatten op de volgende rommelmarkt. En wie weet duikt de ultieme oplossing voor de losse patronen daar wel op :).

Altijd blij met een fijne reactie!

Liefs, Sophie