Tags

, ,

For English  click here.

Ok, ik geef het toe, ik was niet direct wild van de laatste editie van La Maison Victor. Weer prachtige foto’s en schitterende vormgeving, maar er was niets dat in het oog sprong. Tot ik in de winkel met iemand een inspirerend naaigesprekje had over die bewuste editie… Aangezien er in mijn kleerkast een schrijnend gebrek is aan tops en blouses … die Harley-top, hmm, misschien valt er toch wat mee te doen.

lmv

Nu is De Harley-top bedoeld voor tricot, maar ik ben de laatste tijd helemaal into polyester/ satijn/ crêpe /bouclé…, enfin, geen gewone tricot of katoen.  Toen ik de zwart met witte vogelstof bij de leverancier spotte, was ik meteen verkocht. Het is een soepelvallende polyester, vreselijk om te knippen, maar vanaf dan verbazend gemakkelijk te verwerken. Misschien ook door een nieuw speldtruukje dat ik onlangs tijdens het bloghoppen tegenkwam. Steek je speldjes diagonaal en de stof bougeert niet meer, gewoon níét, bangelijk!

diagonal

Ik gebruikte de vogeltjes als voorpand, het achterpand is in zwart tricot. Op die manier blijft de top toch stretchy ook al rekt het voorpand niet mee. Omdat ik een brede band mooier vind, maakte ik de zoomband minstens dubbel zo hoog. Ook de hals en armen werkte ik wat anders af. Voor de hals maakte ik een beleg, dat leek me voor de polyester een mooiere afwerking dan topstitchen. Ook de mouwafwerking is ietsje anders, de biezen zijn naar buiten gedraaid zodat de mouw een tikje langer viel.

birdie2

Nu was ik zo content van dat topje dat mijn eerste teleurstelling over de laatste LMV enigszins geminderd was. Ik maakte gelijk een tweede flamingoversie volgens hetzelfde recept. De Harley-top is een makkelijke basic, ideaal voor op een jeans. Hij zit comfy, golfke erover, sneakers uit de kast halen en deze zus is klaar voor een dagje stoffen knippen!

flamingo2

Patroon: Harley-top LMV 1/2015
Stof: Flight – Flamingo

Altijd blij met jullie reacties!